Βασίλης Μηλιώνης: Επένδυση μετοχών ακινήτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Το ξέσπασμα του κοροναϊού κατάφερε να επιφέρει σημαντικές αλλαγές σε πολλούς και διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανίας ακινήτων.

Ο Βασίλης Μηλιώνης, επιχειρηματίας και επενδυτής ακινήτων από την Έλληνα, δηλώνει ότι η αγορά ακινήτων βρίσκεται σήμερα σε μια διαφορετική κατάσταση από ότι πριν ένα χρόνο.

Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι αυτή η τρέχουσα κατάσταση επηρεάζει το απόθεμα στην αγορά ακινήτων.

Αυτό μπορεί να φανεί αρκετά καθαρά σε πολλές από τις κορυφαίες μετοχές ακινήτων που κινούνται στην αγορά.

Για παράδειγμα, το Real Estate Investment Trust της Pebblebrook Hotels αυξήθηκε σημαντικά, κοντά στο 20% στις 5 Ιουνίου. Το Park Hotels & Resorts αυξήθηκε περίπου 19%. Αν και ο αριθμός των αποθεμάτων ακινήτων δείχνει μια πολλά υποσχόμενη αύξηση, ο αριθμός μειώνεται από την προσδοκία στο τέλος. λόγω της παγκόσμιας πανδημίας.

Η πιο συχνή ερώτηση για παράδειγμα, είναι αν είναι η κατάλληλη στιγμή για επένδυση στο απόθεμα ακινήτων αυτή η στιγμή.

Οι ιδιοκτησίες και τα ακίνητα είναι επενδυτικά περιουσιακά στοιχεία υψηλής αξίας. 

Θεωρούνται ακόμη ως δύο από τις καλύτερες επενδυτικές επιλογές. Σύμφωνα με τον Βασίλη Μηλιώνη, η αγορά ακινήτων είναι ακόμα εκεί και 

Χρειάζεται μόνο ένα σημαντικό δείκτη αναβάθμισης ή μια απλή αλλά σαφή ώθηση για να αυξήσει τις συναλλαγές. Η παραγωγή του εμβολίου κοροναϊού αναμένεται να επαναφέρει την αγοραστική δύναμη της αγοράς.

Θα ενισχυθεί επίσης το μέλλον και η εμπιστοσύνη των ανθρώπων στη βιομηχανία ακινήτων. Έτσι, οι συναλλαγές στην αγορά ακινήτων θα εξομαλυνθούν.

Για όσους ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε ακίνητα ή ακίνητα, ο Έλληνας επενδυτής ακινήτων συμβουλεύει να μην διστάσουν.

Το επιτόκιο στεγαστικών δανείων έχει μειωθεί επί του παρόντος και τα επιτόκια παραμένουν σταθερά τα δύο τελευταία χρόνια. Επιπλέον, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι τιμές να μειωθούν ακόμη περισσότερο. Υπήρξε επίσης μια εκπληκτική θετική αύξηση στο χρηματιστήριο στις 24 Μαρτίου 2020. Ήταν επειδή η Αμερικάνικη Τράπεζα άρχισε να εκτυπώνει χρήματα εκείνη την εποχή. Έτσι, είναι μια καλή ευκαιρία να επενδύσετε στον τομέα των ακινήτων και των ιδιόκτητων σπιτιών.

Οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν επίσης να αποφασίσουν να πωλήσουν τα ακίνητά τους. Αν και η τιμή των ακινήτων μειώνεται, ο Βασίλης Μηλιώνης αναφέρει ότι αυτό δεν θα διαρκέσει πολύ. Η αγορά ακινήτων δείχνει και αύξηση πωλήσεων ακόμη και κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας. Είναι επειδή η νέα κανονική φάση που έχει ξεκινήσει, επιτρέπει στους ανθρώπους να επιστρέψουν στη δουλειά. Οι άνθρωποι γνωρίζουν επίσης ότι έχουν ένα άνετο μέρος διαβίωσης για την οικογένειά τους. Ο Έλληνας εμπειρογνώμονας ακινήτων πιστεύει ότι η αξία του ακινήτου θα επανέλθει γρήγορα εκεί που ήταν προ της επιδημίας, πίσω δηλαδή στην "κανονικότητα".