Εικόνες που κόβουν την ανάσα: Η στιγμή που ένα Boeing 737 πέφτει στη θάλασσα

Ένα συγκλονιστικό βίντεο κατέγραψε μηχανικός συντήρησης που βρισκόταν στο πιλοτήριο του Boeing 737 της Air Niugini που έπεσε στον Ειρηνικό στις 28 Σεπτεμβρίου 2018.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του RT, ένας επιβάτης έχασε τη ζωή του τη στιγμή που 12 μέλη του πληρώματος και 34 επιβάτες επέζησαν παρά το γεγονός, ότι είχαν τραυματιστεί σοβαρά. Οι αρμόδιες αρχές της Παπούα Νέας Γουϊνέας δημοσιοποίησαν την τελική τους αναφορά την προηγούμενη εβδομάδα- και μαζί το βίντεο, που συνοδεύεται από μια ψηφιακή αναπαράσταση των τελευταίων στιγμών της πτήσης.

Ο μηχανικός που κατέγραψε το τρομακτικό βίντεο της πτώσης του αεροπλάνου ήταν καθισμένος σε θέση στο πιλοτήριο και σύμφωνα με τους ερευνητές, το υλικό αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξακρίβωση των αιτίων – μεταξύ των οποίων και το ότι οι πιλότοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις από τα όργανα πως το αεροσκάφος κατέβαινε πολύ χαμηλά.

Δύτες έσπευσαν για να βοηθήσουν τους επιβαίνοντες του Boeing
Εντυπωσιακά είναι τα όσα κατέγραψε ομάδα δυτών που έσπευσε άμεσα στο σημείο για βοηθήσει τους επιβαίνοντες του αεροσκάφους να βγουν από αυτό. Η εικόνα του αεροπλάνου να επιπλέει στην επιφάνεια της θάλασσας είναι απίστευτη, αλλά και σοκαριστική.