Έπεσε με το αυτοκίνητο στη θάλασσα και συνελήφθη για παραβάσεις του … μισού ποινικού κώδικα!

Απίστευτο περιστατικό στο Λαύριο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό πτώσης οχήματος εντός θαλάσσης μπροστά από την γλίστρα στην περιοχή “ΘΟΡΙΚΟΥ” Λαυρίου.

Άμεσα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετέβησαν με περιπολικό όχημα στο εν λόγω σημείο όπου εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. όχημα εντός θαλάσσης καθώς και δύο αλλοδαπούς, έναν 40χρονο – οδηγό του οχήματος- ο οποίος παρά τις συστάσεις των ανωτέρω στελεχών δεν εξήλθε από τη θάλασσα και έναν 25χρονο -συνοδηγό -ο οποίος βρίσκονταν στην ξηρά.

Στη συνέχεια, ο 40χρονος, έχασε τις αισθήσεις του εντός της θάλασσας με αποτέλεσμα να διασωθεί από τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που βρίσκονταν στο σημείο ενώ άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο όχημα ΕΚΑΒ και κλιμάκιο τροχαίας για αλκοολομέτρηση.

Ακολούθως, ο 40χρονος ανέκτησε τις αισθήσεις του και επιχείρησε να πέσει στη θάλασσα, γεγονός που απετράπει από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής τα οποία προέβησαν στην σύλληψή του και την μεταφορά του με ασθενοφόρο όχημα ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου για παροχή πρώτων βοηθειών και λήψη αίματος για τοξικολογικές εξετάσεις από όπου και εξήλθε καλά στην υγεία του.

Το Ι.Χ.Ε. όχημα ανελκύστηκε με ιδιωτικά μέσα και κατά τον έλεγχό του βρέθηκε ένα (01) μαχαίρι, μια (01) άδεια κυκλοφορίας και μια (01) ταυτότητα άλλου προσώπου, τα οποία είχαν δηλωθεί ως κλαπέντα – απολεσθέντα.

Επιπρόσθετα, εντός του οχήματος βρέθηκε και έτερο ζευγάρι πινακίδων κυκλοφορίας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν: το Ι.Χ.Ε. όχημα, οι δύο (02) πινακίδες κυκλοφορίας, ένα (01) μαχαίρι, μια (01) άδεια οδήγησης και μια (01) ταυτότητα, ενώ ο 40χρονος συνελήφθη για παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα (άρθρα 169, 273, 290α και 306) αλλά και για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 (παράνομη οπλοκατοχή) και του Ν. 2168/93 (παράνομη είσοδο στην χώρα).

Φωτό αρχείου