‘’Φως στο τούνελ’’ μετά το τέλος της πανδημίας για την αγορά ακινήτων

Η πανδημία του κοροναϊού επηρεάζει σχεδόν τα πάντα στο σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον καθώς και την καθημερινότητα των σύγχρονων κοινωνιών.

Η βιομηχανία ακινήτων θεωρήθηκε ότι είναι από αυτές που επηρέασε περισσότερο η πανδημία. Πολλοί πιστεύουν ότι η αγορά ακινήτων θα επιβραδυνθεί το επόμενο διάστημα ενώ μερικοί άλλοι λιγότερο αισιόδοξοι πως αυτή η αγορά είναι ‘’πεθαμένη’’. Όταν συμβαίνουν τόσο έντονα θέματα με παγκόσμια απήχηση η ψυχολογία των ανθρώπων αλλάζει, ο φόβος και η αγωνία είναι οι πρωταγωνιστές δεν μπορούν να σκεφτούν για παράδειγμα να πουλήσουν ή να επενδύουν.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Μηλιώνη, η ακίνητη περιουσία εξακολουθεί να είναι επικερδής επένδυση. Ακόμα κι αν στην πραγματικότητα, επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία ή άλλο παράγοντα, το μέλλον της αγοράς ακινήτων δείχνει υποσχόμενο.

Την παρομοιάζουμε με το λανσάρισμα ενός νέου smartphone. Οι άνθρωποι περιμένουν να κυκλοφορήσει ώστε να τρέξουν να το αγοράσουν. Επί του παρόντος, ο καταναλωτής εξακολουθεί να επηρεάζεται από τον περιορισμό στα ταξίδια και την κοινωνική απόσταση. Ωστόσο, μόλις αρθούν οι περιορισμοί αυτοί, ο Βασίλης Μηλιώνης πιστεύει ότι θα υπάρξει σημαντικός αριθμός ανθρώπων που θα θελήσουν να επενδύσουν στην αγορά ακινήτων.

Η βιομηχανία ακινήτων εξαρτάται πολύ από την τεχνολογία. Η τεχνολογία του Διαδικτύου που έχει αναπτυχθεί τόσο γρήγορα επιτρέπει στον εμπειρογνώμονα να συνεχίσει να συνδέεται με τον πελάτη καθώς και έναν πολλά υποσχόμενο αγοραστή. Καθώς περισσότεροι άνθρωποι περνούν το χρόνο τους στο σπίτι, είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο από πριν. Αυτός είναι και ο τομέας που προσπαθεί να στοχεύσει ο σύμβουλος ακινήτων.

Ο Βασίλης Μηλιώνης αναφέρει πως: Το πολλά υποσχόμενο μέλλον και η ευκαιρία να αλλάξουμε, ίσως, σε ένα καλύτερο σύστημα είναι μπροστά στα μάτια όλων μας. Η επιχειρήσεις στον κλάδο των ακινήτων μπορεί να πιέζονται σήμερα και, μπορεί να χρειαστεί τουλάχιστον ένας χρόνος προκειμένου να ανακάμψει και να δείξει καλύτερα αποτελέσματα η συγκεκριμένη αγορά.