Πώς έχασε τη ζωή της η 35χρονη αστροφυσικός - Οι ολέθριες συγκυρίες που την «καταδίκασαν»

Το πόρισμα του ιατροδικαστή από τη νεκροψία - νεκροτομή που θα διενεργηθεί σε λίγες ώρες αλλά και τα αποτελέσματα από το ειδικό κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ που μετέβη στο νησί της Ικαρίας  αναμένεται να επιβεβαιώσουν αυτό που τα πρώτα στοιχεία δείχνουν. Ότι δηλαδή η 35χρονη αστροφυσικός από το Λονδίνο βρήκε τραγικό θάνατο στην προσπάθειά της να αναρριχηθεί σε δύσβατο σημείο στο Κεραμέ του Αγίου Κήρυκα, μόλις ενάμισι χιλιόμετρο από το ξενοδοχείο όπου διέμενε με τον 38χρονο Κύπριο σύντροφό της. 

Η περιοχή φυλάσσεται από τους αστυνομικούς, και το πτώμα παραμένει στο σημείο απ' όπου  θα μεταφερθεί στην Αθήνα για να εξεταστεί. Η Νάταλι Κρίστοφερ βρέθηκε ανάσκελα με κομμάτια από βράχο πάνω της και όλα δείχνουν ότι η πτώση στη χαράδρα των είκοσι μέτρων επέφερε ακαριαίο θάνατο. Τελικά, λένε οι αστυνομικοί, το πάθος της για το τζόκινγκ και την αναρρίχηση σε δύσκολα και δύσβατα μονοπάτια ήταν αυτά που πυροδότησαν την ακολουθία των ατυχών συμβάντων...

Λένε ότι όλα δείχνουν πως έχασε τη ζωή της από πτώση ύψους 20 μέτρων όταν επιχείρησε να σκαρφαλώσει σε ένα απόκρημνο σημείο στη θέση Κεραμέ. Ο βράχος από τον οποίο κρατήθηκε αποκολλήθηκε, έπεσε στο κενό και μεγάλα κομμάτια την χτύπησαν στο πρόσωπο. Τα στοιχεία συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για ατύχημα, όμως οι έρευνες συνεχίζονται έτσι ώστε να αποκλειστούν πλήρως τα ενδεχόμενα της αυτοκτονίας ή της εγκληματικής ενέργειας.