Σε στενή παρακολούθηση το πλοιο OLYMPUS.... Βουλιάζει και αυτο στην Σαντορίνη;;;

Από πολύ κοντά παρακολουθούν οι αρμόδιες και τοπικές αρχές το πλοίο OLYMPUS που παραμένει δεμένο στον προβλήτα των επικίνδυνων φορτίων στον Όρμο Αθηνιού.

Μετά την εξέταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πρόσκρουση σε βράχο  του πλοίου και αφού διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος βύθισης του, το ενδιαφέρον εντοπίζεται στην προσπάθεια να απομακρυνθεί από τον Αθηνιό και να μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος που θα επισκευαστεί.

Σημειώνουμε ότι την ευθύνη για το αξιόπλοο έχει ο νηογνώμονας του πλοίου εκπρόσωποι του οποίου βρίσκονται στο νησί από χθες.

Ο Δήμος εξέδωσε μετά την συνεδρίαση του συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας το παρακάτω δελτίο τύπου:

Το Συντονιστικό Τοπικό  του Δήμου Θήρας συνεδρίασε εκτάκτως εχθές Πέμπτη 1-8-2019 και ώρα 15:30, στην αίθουσα του Λιμενικού Ταμείου στον Αθηνιό, με θέμα «την αντιμετώπιση πιθανών  κινδύνων από την πρόσκρουση του πλοίου Olympuς».

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν και ανέλυσαν την κατάσταση η Λιμενάρχης Θήρας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας, ο Πλοίαρχος του πλοίου Olympuς και εκπρόσωποι της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το συμβάν δεν προέκυψε κίνδυνος για τη ζωή των επιβατών, ούτε  υλικές ζημιές για τα μεταφερόμενα οχήματα. Δεν προκλήθηκε ρύπανση του θαλάσσιου  περιβάλλοντος, ενώ κατά δήλωση των εκπροσώπων της πλοιοκτήτριας εταιρείας και των αρχών, έγιναν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες σύμφωνα με τη νομοθεσία  για την πρόληψη επικίνδυνων καταστάσεων.