Τα πάνω - κάτω έρχονται στο Facebook! – Αυτές είναι οι 4 μεγάλες αλλαγές που έρχονται

Τα πάνω – κάτω έρχονται στην αγαπημένη μας πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που δεν είναι άλλη από το Facebook.

Πιο συγκεκριμένα, το Facebook θέλοντας να επιστρέψει στην κορυφή των προτιμήσεων των χρηστών του μετά από σκάνδαλα που απομάκρυναν πολλούς από αυτούς, προχωρά σε 4 βασικές αλλαγές.

Ο ιδρυτής και CEO του Facebook, Μαρκ Ζούκεμπερκ τόνισε πως «το μέλλον είναι η ιδιωτικότητα». Αυτό το σκεπτικό ακολουθούν και οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν στο event f8 της εταιρείας και σταδιακά θα εμφανιστούν σε όλους τους χρήστες της πλατφόρμας.

Δύο από τις κυριότερες αλλαγές του σχεδιασμού θα αφορούν τα Events και τα Groups, τα οποία γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή ανάμεσα στους χρήστες. Συγκεκριμένα υπολογίζεται πως περισσότεροι από 400 εκατομμύρια χρήστες συμμετέχουν σε κάποιο Group.

Η πρώτη αλλαγή θα είναι το γεγονός ότι η καρτέλα των Groups θα βρίσκεται στο κέντρο της επανασχεδιασμένης menu bar, όταν ο χρήστης θα πατά εκεί, θα βλέπει μια ξεχωριστή ροή νέων αναρτήσεων από τα Groups που συμμετέχει και προτάσεις για Groups που ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντα τους. Οι αλλαγές αυτές θα εφαρμοστούν άμεσα σε Android και iOS αλλά και στην έκδοση του Facebook για υπολογιστές.

Επιπλέον θα δίνεται στους χρήστες να κάνουν αναρτήσεις στα Group, απευθείας από το προφίλ τους.

Την εμφάνιση της θα κάνει μάλιστα και μία νέα ενότητα η οποία θα ονομάζεται Meet New Friends. Μέσω αυτής οι χρήστες θα έρχονται σε επαφή με νέα άτομα, με τα οποία που θα μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα. Ταυτόχρονα, η πλατφόρμα δίνει ακόμα μεγαλύτερη προτεραιότητα στο να βρίσκουν οι χρήστες τις εκδηλώσεις στην περιοχή τους, οι οποίες είναι πιθανό να τους ενδιαφέρουν.

Υιοθετώντας τη φιλοσοφία του Tinder, το Facebook ετοιμάζει μία νέα εφαρμογή που θα ονομάζεται «Secret Crush». Ο χρήστης θα μπορεί να δημιουργήσει μια ιδιωτική λίστα όπου θα δηλώσει το ερωτικό ενδιαφέρον του για εως εννιά φίλους του. Αυτή τη λίστα θα μπορεί να την βλέπει αποκλειστικά ο ίδιος, εκτός κάποιο από τα άτομα που περιλαμβάνονται σε αυτή τον προσθέσει και στη δική του λίστα. Τότε θα υπάρξει «match» και ένα κρυφό παράθυρο μεταξύ τους επικοινωνίας θα δημιουργείται στο Messenger.

Τέλος νέα εμφάνιση και σχεδιασμός θα υπάρξει και στην έκδοση του Messenger για υπολογιστές. Φαίνεται πως η εφαρμογή συνομιλίας στα desktop, θα θυμίζει αρκετά το Skype και θα προσφέρει τις περισσότερες λειτουργίες της mobile έκδοσης, όπως ομαδικές video κλήσεις.

Η εφαρμογή, μάλιστα, για κινητά θα γίνει ακόμη πιο μικρή σε μέγεθος, πιο ελαφριά και φυσικά ακόμη πιο γρήγορη.

dikaiologitika.gr