«Βόμβα»: Κλείνει μεγάλο ελληνικό εργοστάσιο γάλακτος 45 ετών!

Πρόκειται για το γάλα που μεγάλωσε γενιές και γενιές Ελλήνων – Το εργοστάσιο βάζει λουκέτο μετά από 45 χρόνια συνεχούς λειτουργίας.

Τεράστιο πλήγμα για την ελληνική οικονομία αλλά και για 80 οικογένειες καθώς μεγάλο εργοστάσιο αποφάσισε να βάλει λουκέτο και να μεταφερθεί στο εξωτερικό.

Η η εταιρία ανακοίνωσε και πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας ενώ η απόφαση αυτή πάρθηκε γιατί κρίθηκε ασύμφορη η λειτουργία του.

«Το εργοστάσιο μετά από 45 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, εμφανίζει μεγάλες ανάγκες κτιριακού και μηχανολογικού εκσυγχρονισμού. Η αντιμετώπιση της παραγωγικής διαδικασίας μελετάται από την εταιρεία και θα ενταχθεί σε επόμενα επενδυτικά πλάνα», αναφέρει η ανακοίνωση…

Απόφαση-σοκ πήρε γνωστή εταιρεία και ανακοίνωσε το κλείσιμο ενός εκ των κεντρικών εργοστασίων της. Μάλιστα στον δρόμο θα μείνουν 80 οικογένειες, ενώ εφαρμόζεται πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου. Οι μονάδες παραγωγής γάλακτος θα μεταφερθούν στο εξωτερικό…

Το «Γάλα Βλάχας» επί 45 χρόνια μπήκε σε κάθε ελληνικό σπίτι, μεγαλώνοντας γενιές και γενιές. Το εργοστάσιο όπου παράγεται το «Γάλα Βλάχας εβαπορέ» στο Πλατύ Ημαθίας θα κλείσει άμεσα και η εταιρία ήδη ανακοίνωσε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για τους εργαζόμενους. Σύμφωνα με την Καθημερινή, το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει τη χορήγηση πρόσθετης, κατά 70%, αποζημίωσης από αυτή που προβλέπει ο νόμος.